Asus, HP, Samsung, LG sau Lenovo – laptop

Avand in vedere ca am luat recent un laptop Asus 541U si nu sunt cine stie ce multumit de el – de la faptul ca nu se aprinde niciun led cand apas tasta CAPS, de exemplu – dar mai ales nu sunt multumit ca am doar 4 GB de RAM si Windows 10 consuma resursele ca pe aer, ca nu am disc sau Stick USB cu licenta la Windows, deci daca ma decid sa sterg – sau sa o folosesc pe alt laptop, cucu – de obicei era lipita o eticheta cu Key-ul de la Win pe spate!

Asus, HP, Samsung, LG sau Lenovo – ce laptop recomand

Prima problema: cum aflu key-ul de la Windows-ul instalat pe laptop, ma refer evident la versiunea Win 10? Nu am incercat sa fac asta decat o singura data si a mers ok. La cat de smecheri sunt astia d ela Microsoft nu ma astept sa  ai mari sanse sa foloesesti o cheie OEM de prea multe ori, dar asta este – data viitoare fii mai prevzator si ia o licenta retail! Sincer sa fiu nu recomand programe care fac asa ceva, cu siguranta mai fac si altceva decat sa iti arate tie key-ul de la licenta Windows. Asadar sa vedem ce facem ca sa aflam cheia OEM in cazul calculatoarelor cu Windows preinstalat. Nimic mai simplu, tastam din linia de comanda:

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

In mod normal va apare o cheie pe care o puteti folosi la o reinstalare de Windows 10! Daca nu o gasiti rapid, cautati cmd de pe bara de jos si gata, veti gasi linia de comanda si puteti copia instructiunea de mai sus. Merge in 100% din cazuri, iar pentru a reinstala aveti nevoie de o copie valida a sistemului de operare. In cazul in care aveti acest disc de la un alt PC sau laptop, puteti folosi cu incredere, puneti codul si va instalati la loc Windows-ul 10! Bafta!

Acum sa revenim la intrebarea din titlu, ce laptop recomand eu? Pai unul care sa aiba 8 GB de memorie RAM, un procesor cu 4 nuclee minim, daca luati pentium as recomanda un i5 macar si cam asta e tot ce e important, restul sunt evident preferinte personale, ca sa nu le zic mofturi. A trecut ceva vreme de cand am luat laptopurile noi, la cat am dat pe ele ar trebui sa tina cel putin 10 ani, dar asta este o cu totul alta idee. Sincer sa fiu pana una – alta sunt multumit de ele, se vad acei Giga de RAM in plus, nu as mai lua cu mai putin de 8 GB RAM nicioadata un laptop. Poate ca si placa vide dedicata cu ai ei inca 2 GB de memorie ajuta suplimentar, sa vedem ce ne rezerva viitorul.