Despre cum te ajuta HP Support Assistant

Azi am incercat sa vad daca pe versiunea de Windows 8.1 Pro merge cum trebuie programul furnizorului primit de la producator, iar eu voi face obeservatiile pe masura ce rulez HP Support Assistant. Primul pas a fost sa instalez softul, apoi sa pornesc diagnosticul si sa vad daca cele 8 divece-uri neinstalate se vor rezolva cu driverele pe care cele 9 UpDate-uri le vor pune la mine pe laptop. Faza buna este ca au stabilit un restore point, cel putin teoretic daca ceva merge aiurea voi putea reveni la faza anterioara. Ca prima observatie, cam multa munca pentru inceput si initiere, dar sa speram ca la final voi fi multumit!

HP Support Assistant cu driverele pentru Windows 8.1

Prima data se conecteaza la serverul HP, apoi face verificarea spatiului pe HDD, zic eu ca 1 TB ii ajunge, apoi se apuca sa faca download la cele 9 sugestii facute automat de ei. Astept sa vad ce se intampla, dar mai intai hai sa verific daca face asa cum spune: download si install. Momentan vad ca mai are de descarcat patru drivere. Deci mergem la This PC, apoi apasam Manage si alegem iar Device Manager. Minune, mai am de rezolvat doar PCI Encryption/Decryption Controller!Ceva s-a rezolvat caci imi vede deja reteaua WireLess, deci e de bine. In schimb vad ca a dat un rateu la Intel Trusted Execution Engine Interface ( TXE) Driver.

Cand incepusem sa ma sperii, a repornit cu Realtek RTL8723BE Bluetooth Driver si s-a terminat instalarea pentru LAN. Ok, se pare ca merge bine treaba, acel x de la TXE probabil ca nu a reusit sa-l descarce, vad eu dupa ce termina. Oricum mai are doar Synaptics TouchPad Driver si vad rezultatul final. Ce am observat  deja este faptul ca merge mai greu decat Windows 10 avut anterior, dar la al meu PC merge si 8.1 perfect! Deci o fi de la formatarea MBR?  Intre timp a ajuns la ultima instalare, deci vin cu un UpDate dupa ce fac restart!

UpDate: a fost nevoie de sp69116.exe – dupa instalare a mers brici la capitolul driver! Laptopul nu prea.. dar asta e o alta discutie!