Huawei Mate 30 Pro

Am mai zis si o repet: NU am sa iau niciodata un telefon chinezesc sau rusesc. NU pentru ca am un motiv intemeiat, ci doar ca nu vreau eu sa fac asta. In schimb cine vrea, poate incerca, iar noul Huawei Mate 30 Pro are nistre specificatii de sta mata in coada! Dar are si un pret pe masura: 5.900 de lei la eMAG. La mine nici laptopul nu a costat atat, asa ca la smartphine nici nu ma gandesc sa dau o carutra de bani pe el, fie el si poleit cu aur! Dar nu sunt eu un client perfect, sunt doar un comentator de pe margine, care-si da cu parerea. Am vazut o reclama unde zicea ca-l dau la 2.960 de lei, dar si asa mi se pare scump.

Huawei Mate 30 Pro

Am inteles ca varianta mai ieftina vine cu 6 GB de RAM in loc de 8, deci se explica acum de ce e mai ieftin. La camere e imbatabil, are 4 pe spate si una pe fata, memorie de stocare cat cuprinde, 256 GB – cam cat au unii pe laptop, dar vine fara Google Play preinstalat. Nu e bai, au gasit deja unii solutii si nu ramai fara aplicatii pe el. cam greu pentru mine, 198 de grame – deci fara 2 grame de nu are 200. La dimensiunile lui nici nu-i de mirare.

Conectivitate prin Bluetooth 5.0, nici nu stiam ca exista asa ceva. Baterie destul de OK, de 4500 mAh ce o sa te tina fara probleme 2 zile, evident cu incarcare rapida. Camera pe spate de 40 Mp si frontala de 32 Mp, pai eu la Samsung Galaxy S6 am camera principala de 16 Mp, iar pentru selfie de 5 Mp. Sa fim seriosi, asta e aparat foto nu telefon! Spatiu de stocare cat “vrea muschii tai“, doar ca repet: la pretul asta cine stie ce scot astia peste doi ani si incepi sa plangi dupa bani.