IP TV pentru romanii din Germania

Romanii din Germania au cateva variante de a urmarii programele romanesti: fie sa ia o antena parabolica si sa urmareasca posturile prin satelit de la DiGi TV, Focus Sat, Orange TV, fie sa apeleze la IP TV – pentru a urmari posturile romanesti direct pe laptop, Smart TV sau telefon si tableta. In general un abonament la televiziunea prin internet costa intre 10 si 15 euro pe luna. Daca vom gasi distribuitori de astfel de servicii dispusi sa ajunga la cei peste 100.000 de romani din Germania care ne urmaresc, vom face mai jos o lista cu acestia.

IPTV pentru romanii din Germania

Asadar romanii din Germania dar si din alte tari din Uniunea Europeana care vor sa urmareasca posturile TV romanesti, au conexiune la internet cu o viteza acceptabila, pot sa opteze la IP TV. Eu ma uit la televizor pe laptop de prin 2008, folosind VLC Player si un playlist primit pe baza de abonament lunar. Un mic avantaj al acestor abonamente TV prin internet: primesti si cateva sute de filme la care te poti uita, atunci cand nu ai nicio emisiune la televizor care sa-ti placa.

Exista mai multe aplicatii in Google Play sau Apple store pentru IPTV, eu zic sa va interesati la prieteni ce aplicatie folosesc si de la cine iau programele. Mai sunt si variante free, dar care va pun sa incarcati anumite programe de pe net, eu unul nu le recomand. La final reamintim celor ce presteaza astfel de servicii ca ne pot scrie aici pe site, lasand evident si profilul lor de pe FaceBook – de preferat nu numele, caci ar fi greu de gasit printre persoanele cu acelasi nume, ci adresa profilului personal. Nu e greu, se gaseste in bara de stare a browser-ului.